JULKAISUT

Suomen avantgarden ja modernismin seuran julkaisuja ISSN 2490-0451. 

Voit tarjota julkaisusarjaan avantgarden ja modernismin tutkimukseen liittyviä artikkeleita ja tutkimuksia, jotka ilmestyvät tällä sivustolla. Julkaisut hyväksyy toimituskunta, johon kuuluvat  Irmeli Hautamäki (dos. HY, JYU), Tomi Huttunen (prof. HY), Marja Härmänmaa (dos. TY), Timo Kaitaro (dos. HY) , Helena Sederholm (prof. Aalto yliopisto) ja Sami Sjöberg (dos. HY). Julkaisusarjaan tarjotut artikkelit vertaisarvioidaan anonyymeina.  Julkaisusarjalle haetaan Jufo-luokitusta 1.

Julkaisusarjassa on tähän mennessä ilmestynyt Irmeli Hautamäen toimittama Avantgarde ja politiikka (2018).

 

AVANTGARDE  JA POLITIIKKA
Toimittanut Irmeli Hautamäki

Avaa kirja alla olevasta linkistä!

Avantgarde ja politiikka 18-11

Avantgarde ja politiikka on ensimmäinen kattava suomenkielinen esittely avantgarde- taiteen poliittisista vaikutuksista. Kirja on samalla ensimmäinen osa Suomen avantgarden ja modernismin seuran julkaisusarjassa.

Artikkeleissa tarkastellaan avantgardetaiteen yhteiskunnallisuutta taiteen autonomian ja poliittisten päämäärien ristipaineessa. Kirjan artikkelit kattavat historiallisen avantgarden surrealismista venäläiseen avantgardeen ja futurismiin. Mukana on myös uusinta avantgardea aina posthumanistisesta biorunoudesta kokeelliseen kollaasirunoteen. Kirja tuo esiin myös varhaisen avantgarden potentiaalin nyky-yhteiskunnan kriisien ratkaisussa.

Kirjan artikkelit perustuvat keväällä 2018 pidetyn Suomen avantgarden ja modernismin seuran seminaarin esitelmiin.

Artikkelikokoelman kirjoittajat ovat Irmeli Hautamäki, Timo Kaitaro, Tomi Huttunen, Marja Härmänmaa, Sami Sjöberg, Iida Turpeinen, Sirkka Knuuttila, Minna Henriksson ja Aleksi Lohtaja.

Kansi1_5

Julkaistu 13.11.2018